Home > VIJESTI > SVIJET > AUSTRIJA > Miroslav Piplica novi predsjednik Koordinacije HDZ-a Austrije
Fenix onlineshop
Miroslav Piplica izabran za predsjednika

Miroslav Piplica novi predsjednik Koordinacije HDZ-a Austrije

Miroslav Piplica izabran za predsjednika Bivši višestruki svjetski prvak u kick boxingu i predsjednik Hrvatsko-austrijske zajednice za kulturu i šport Miroslav Piplica novi je predsjednik Koordinacije HDZ-a  Austrije. Piplica je za predsjednika HDZ-ove krovne organizacije svih pokrajinskih i gradskih ogranaka u Austriji. Na izbornoj skupštini u Beču je za njega glasovalo svih 82 izaslanika.

Piplica je rodom iz Zmijavaca kod Imotskog. Nedavno mu je pripao po četvrti put mandat za predsjednika Hrvatske-austrijske zajednice za kulturu i šport,  najbrojnije zajednice Hrvata u svijetu. Unutar Zajednice djeluje 22 hrvatska kluba, dvije sportske hrvatske lige, osam nogometnih klubova i šest kuglaških klubova.
– Danas, kada, nažalost, Hrvati nekako sve više gube svoj nacionalni identitet, mi u Beču jačamo i imamo  Zajednica koja broji pet tisuća članova. Ovako jaku i čvrstu Zajednicu nisam napravio sam, već su svi članovi tomu doprinijeli  – kazao je u izjavi za Fenix Miroslav Piplica kojemu je Koordinaciju HDZ-a dala jednoglasno povjerenje.

Novo stranačko vodstvo HDZ-a, kaže Piplica, vraća se izvorišnim načelima dr. Tuđmana a rezultat toga je podatak da su u samo tri mjeseca dobili 150 novih članova HDZ-a u Austriji. Na Izbornoj skupštini u Posavskom domu u Beču, u ime predsjednika Tomislava Karamakra, okupljene je pozdravio glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić i saborski zastupnik Ante Banić iz Zagreba. Uz Piplicu izabrano je i deseteročlani koorinacijski odbor HDZ-a Austrija  kojeg  čine:  Jure Kutleša, Igor Lacković, Jakica Lušo, Niko Frančesević, Marijan Kalapurić,  Isabela Josić, Željko Kilić, Mladen Zorić, Rafael Celebić i Tomislav Krznarić.

(md)

Miroslav Piplica

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Pogledajte drugo

Zagreb, 13.01.2015 - Svecano obiljezavanje Dana medjunarodnog priznanja Republike Hrvatske

Pozitivan odjek posjete predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Sarajevu

Sam izbor posjete BiH kao prve zemlje koju će posjetiti šalje pozitivnu poruku da će ...